SALA Bronsgieterij

Kunst & Design in Brons

Onze diensten

Kwaliteit heeft mijn voornaamste prioriteit. Met een gedegen kennis van het vak, gekoppeld aan jarenlange ervaring streef ik naar een hoog niveau in kwaliteit van Bronsgietwerk. Aandacht voor detail is bij elk werkstuk van belang en alleen de beste materialen en ingrediënten worden toegepast. Zo is bijvoorbeeld de siliconenrubber die voor de rubbermallen wordt gebruikt van het meest slijtvaste type verkrijgbaar en het soort Brons dat wij gieten van de meest zuivere en vaste Brons Legering!

Kosten hebben we allemaal meer dan genoeg vandaag de dag. Daarom is het belangrijk om prijsbewust te zijn. Zonder te bezuinigen op kwaliteit kan ik uw werk in Brons gieten voor een relatief laag en acceptabel bedrag. Dit heeft mede te maken met de kleinschaligheid van deze Bronsgieterij.


De werkzaamheden die zoal worden uitgevoerd zijn;
 
Siliconen mal

Een siliconen (rubber) mal maken van een origineel Beeld of object is vaker regel dan uitzondering. Er zijn diverse redenen te noemen waarom het maken van een rubbermal gewenst is.
De mal bevat de exacte afdruk van het origineel. Uit deze mal kunnen meerdere wasmodellen worden gefabriceerd die een perfecte kopie zijn van het origineel. Deze wasmodellen kunnen vervolgens in Brons worden gegoten volgens de verloren wasmethode, oftewel het gieten in oplage. 
Als een Beeld is gemaakt van een ander materiaal dan boetseerwas, zoals klei, steen, hout, enz. dan is het altijd noodzakelijk om eerst een rubbermal te maken van het Beeld alvorens het te kunnen gieten in Brons. En ook als een wat groter Beeld massief van was is gemaakt zal er eerst een siliconenmal worden gemaakt om later het holle wasmodel ik Brons te kunnen gieten. Heeft U vragen omtrent uw eventueel in Brons te gieten kunstwerk? Mail mij dan svp op info@salabronsgieterij.nl  en ik geef U met alle plezier advies op maat! 

Bronsgietwerk
Vrijwel elk Beeld of object kan worden afgegoten in Brons. Of het nu gaat om een Beeld van boetseerwas, een portret van klei, een houten plaquette of een Lederen voetbalschoen. Ongeacht het materiaal waaruit het origineel is vervaardigd, kan ik vrijwel alles in opdracht van U in Brons gieten! 
Ik blijf mij na al die jaren in dit vak nog wel eens verbazen over de diversiteit van de gietopdrachten.. geen enkele is hetzelfde en de diversiteit is grenzeloos!

Patineren
De meeste Bronzen Beelden worden voorzien van een patina, een kleur. Vele soorten kleuren zijn mogelijk, van klassiek groen, bruin en zwart tot fel blauw of mat grijs. Het patin draagt bij aan een krachtiger uitstraling van een beeld. Soms wordt ervoor gekozen om een beeld niet te patineren, het Brons heeft van nature al een prachtige kleur!

Restauratie
Het komt nog wel eens voor dat een Beeld beschadigingen op loopt. Dit kan gaan om een afgebroken deel, krassen en beschadiging van het patina. Vrijwel alles wat van Brons is gegoten kan ik restaureren en in oorspronkelijke staat herstellen. 
Ook als u eens een ander patina op uw Beeld wilt hebben is dat meestal mogelijk. Vraag me gerust en ik adviseer u graag over de mogelijkheden.


Cursus

Er worden verschillende workshops georganiseerd zoals;

 
Mallencursus *
Van een bestaand Beeld maakt u een rubbermal. Met deze mal is het mogelijk exacte kopieën te maken van het origineel in diverse materialen als gietsteen, gips, hars e.d. Ook is het mogelijk uit de siliconenmal een wasmodel te maken zodat deze uiteindelijk in Brons kan worden gegoten. 

Bronsgietcursus
U maakt kennis met dit bijzondere ambacht door zelf uw eigen Beeld op professionele wijze in Brons te gieten. Het begint met een wassen Beeld wat u zelf helemaal giet klaar maakt en invormd tot een oven mal. U maakt het spectaculaire Bronsgieten mee en werkt daarna zelf uw Beeld in Brons af tot een prachtig eindresultaat. Tot slot krijgt het beeld een patin naar keuze. Al sinds vele jaren keren elk jaar weer een aantal vaste cursisten terug die een steeds moeilijker werkstuk onder handen nemen. Maar ook voor mensen zonder enkele ervaring met dit klassieke ambacht is deze professioneel opgezette cursus zeer geschikt.
De cursus wordt gehouden in het prachtige buitengebied van Twente! 
Bel voor informatie geheel vrijblijvend tel. 06-20205831, we staan u graag te woord! Mailen mag ook naar  info@salabronsgieterij.nl

Patineercursus *
U leert de basisvaardigheden van het patineren oftewel het kleuren van Brons. Er worden verschillende kleuren gepatineerd als klassieke groen- en bruintinten. Dit proces vindt plaats door het Bronzen werkstuk te verhitten met een brander en vervolgens te behandelen met diverse recepten. Het is elke keer weer een belevenis om te zien wat een patina voor een beeld kan betekenen. Het is als een ware symbiose.. samen in balans, maakt de uitstraling van het beeld op z'n sterkst!  

Vraagt mij gerust voor meer info over de diverse workshops of de mogelijkheden met betrekking tot het laten gieten in Brons. 

 
* Om de steeds groter aantallen giet-opdrachten goed te kunnen verwerken wordt momenteel alleen nog de Bronsgietcursus gehouden.


 
 
Opbellen
E-mail